Напряженно-деформированное состояние вмещающих пород до первичной посадки кровли - Антипов, И.В.; Турбор, И.А.; Савенко, А.В.; Мануйленко, Р.И. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2014)
Досліджено напружено-деформований стан вміщуючих порід при комплексно-механізованій технології видобування вугільного пласта з урахуванням впливу механізованого кріплення на перерозподіл поля напружень в околі виробки в залежності від механічних властивостей порід.