Взаимосвязь технологических операций в лаве с геомеханическими процессами в горном массиве - Антипов, И.В.; Стаднюк, Е.Д.; Козырь, С.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2015)
Наведено результати інструментальних спостережень за прискоренням конвергенції порід в 7-й західній лаві пласту l1 шахти ім. Челюскінців і 8-й західній лаві пласту l4 шахти «Трудівська». Встановлено залежність інтенсивності зсувів у масиві, що вміщає лаву, від інтенсивності технологічних операцій в очисному вибої.