Особенности оседания горного массива над выработанным пространством угольного пласта - Кулибаба, С.Б.; Рожко, М.Д.; Крижановская, Л.Н. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2015)
Проаналізовано характер локалізації зони повних зрушень над розроблюваним вугільним пластом. Показано, що висота цієї зони визначається мінімальним з двох лінійних розмірів виробленого простору пласта. На основі аналізу експериментальних даних встановлено нову залежність відносного осідання масиву в зоні повних зрушень від цього параметра.