О влиянии пластических деформаций на устойчивость горной выработки - Дрибан, В.А.; Хламов, Д.М. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2015)
Методом чисельного моделювання досліджувалося порушення контура гірничої виробки в результаті утворення і розвитку клина вдавлювання. Встановлено критерій втрати стійкості виробки, що полягає в різкому зростанні пластичної складової деформацій при досягненні клином певного розміру.