Метод определения фильтрационных характеристик многократно подработанного массива - Дрибан, В.А.; Дуброва, Н.А. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2015)
Побудована дифузійно-дісперсійна модель розподілу забруднюючих речовин у багатократно підробленому масиві гірських порід, яка адекватно описує реальні геомеханічні процеси. Шляхом розв’язання оберненої задачі розсіювання, були одержані коефіцієнти фільтрації багатократно підробленого масиву гірських порід у Центральному районі Донбасу.