Эффективность анкерного крепления при комбинированной системе разработки - Булатников, А.А.; Макаров, С.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2010)
З позиції забезпечення взаємозв'язку сталеполімерного анкерного кріплення і рамного арочного, що зводиться з попереднім розпором, представлено передумови вирішення проблеми повторного використання виробок за очисним вибоєм в умовах слабких нестійких порід. Для оцінки критерію стійкості плоского відслонення покрівлі виробки представлено параметр γН/R, який ув’язує глибину гірничих робіт і міцність порід на одноосьове стиснення.