Геомеханические особенности подготовки горизонта при щитовой отработке крутых угольных пластов - Васютина, В.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2010)
Стаття присвячена проблемам обґрунтування параметрів підготовки крутих пластів на основі уточненого механізму гірського тиску при щитовому вийманні. У роботі вирішена актуальна науково - практична задача з вибору місця закладання виробок, що дозволяє знизити витрати на їхнє проведення й підтримання.