Исследование динамики работы сил горного давления на необратимое деформирование пород вокруг подготовительной выработки - Назимко, И.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2010)
Зазначено, що робота сил гірського тиску на незворотне деформування порід навколо підготовчої виробки змінюється згідно нелінійної залежності від розміру деформування розтину виробки.