Физико-математические модели процесса распространения сейсмических волн в трещиноватом углепородном массиве - Анциферов, В.А. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2010)
У статті дається оцінка доцільності застосування моделей Френкеля-Біо і Гассмана, що є матрицями, котрі пружнодеформуються, заповненими в'язкою рідиною або газом, при проведенні аналізу характеристик сейсмічних полів у тріщинуватому вуглепородному масиві.