Термодинамический анализ вариаций деформационных свойств горной породы - Назимко, И.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2010)
Проведено порівняння результатів лабораторних випробувань зразків гірничої породи з результатами теоретичного опису термодинаміки масиву навколо діючої виїмкової ділянки.