Анализ технико-производственных показателей геофизических методов для решения экологических задач Кривбасса - Тиркель, М.Г.; Туманов, В.В.; Компанец, А.И.; Тиркель, И.М. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2010)
Негативний вплив гірничовидобувних, гірничо-збагачувальних і металургійних підприємств Кривбасу на навколишнє середовище привів до кризової екологічної ситуації в районах їх розташування. Стосовно до цієї проблеми в статті розглядаються технічні і виробничі можливості тих або інших геофізичних методів з урахуванням досвіду УкрНДМІ НАН України і сучасного розвитку геолого-геофізичних технологій.