Прогнозирование изменения параметров конических породных отвалов при перепрофилировании - Кузык, И.Н. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2010)
На основі лабораторного моделювання процесу перепрофілювання конічних породних відвалів у плоскі при різній їх висоті встановлені залежності зміни площ бічної поверхні, плато, підстави, що в кінцевому рахунку дозволяє прогнозувати їх зміни з урахуванням реальних параметрів.