К автоматизации расчета газоносности угленосных толщ Донбасса на базе формационного анализа - Савченко, А.В.; Майборода, А.А.; Иванов, Л.А.; Шурховецкий, С.А. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
Наводиться характеристика автоматизованого оброблення інформації за кількісною оцінкою сорбованої метаноносності вугленосних товщ і вільного метану в поровому просторі пісковиків за допомогою програмування на VBA в програмі Excel.