Новые данные по морфологии, экологии и распространению Thalassiosira coronifera Pr.-Lavr.(Bacillariophyta) - Генкал, С.И.; Теренько, Л.М. (Інститут ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України, 2009)
За допомогою скануючої електронної мікроскопії отримані нові дані морфології Thalassiosiracoronifera, уточнені діапазони мінливості ряду кількісних діагностичних ознак (число ареол у 10 мкм на стулці та її загибі, довжина двогубого виросту), екологія та поширення в межах Чорного моря. З урахуванням особистих літературних даних наводиться розширений діагноз виду.