Обоснования для разработки хронолитологической модели формирования породного отвала - Прокопенко, Е.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
У статті пропонується концепція використання хронолітолоічної моделі порідного відвала з оцінкою змісту шкідливих і корисних компонентів вугілля з метою раціонального використовування порід і поліпшення екологічної обстановки в регіоні.