Проблемы текущего прогнозирования метановыделения в горных выработках угольных шахт - Денисенко, В.П.; Верба, Р.В.; Абакумова, Е.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
Розглянуті методи прогнозування і виявлені їх достоїнства і недоліки при прогнозі метановості гірничих виробок діючої виймальної дільниці вугільних шахт. Запропонований поточний прогноз метановості виробок з використанням моделювання за рахунок нейромереж.