Сдвижение массива горных пород над движущимся очистным забоем в Западном Донбассе - Кучин, А.С. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
Наведені результати експериментальних досліджень деформування порід покрівлі вугільного пласта попереду рухомого очисного вибою. Встановлено, що в умовах Західного Донбасу попереду вибою лави мають місце розшарування і підняття порід.