Обоснование параметров способа контроля состояния горной выработки и методика его реализации - Касьян, Н.Н.; Сахно, И.Г.; Мокриенко, В.Н. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
У роботі позначена актуальність питання контролю стану виробки, проведений аналіз літературних джерел, на підставі якого була встановлена необхідність розробки нового способу контролю стану виробки, запропоновано спосіб що дає можливість визначення просторового переміщення точок вимірів, обґрунтовані параметри приладів, розрахована можлива погрішність вимірів, проведені стендові і шахтні випробування способу.