Исследование зависимости граничных углов от мощности наносов и глубины разработки - Назаренко, В.А.; Балафин, И.Е. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
Виконано дослідження граничних кутів для умов шахт Західного Донбасу. Показано, що нормативні кутові параметри, які використовуються для прогнозу впливу гірничих розробок на земну поверхню, відрізняються від фактичних значень кутів, що визначені за даними натурних маркшейдерських спостережень на спостережних станціях. Встановлено залежності граничних кутів від глибини розробки і показано, що граничні кути мають унітарний характер.