Аналитическое решение задачи о распространении волн лява в пластах сложного строения - Анциферов, В.А. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
У цій роботі пропонується аналітичне розв’язання задачі про поширення хвиль Лява в пластах складної будови, що дозволяє оцінити, яким чином вугільний пласт, що залягає поруч, впливає на структуру і характеристики хвильового поля, формованого в шахтних акустичних експериментах