Влияние тектонических структур на ореолы рассеяния загрязняющих веществ в подработанном массиве горных пород - Дуброва, Н.А.; Дьяченко, Н.А. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
У статті розглянуто вплив тектонічної порушенності гірського масиву на розповсюдження шкідливих забруднюючих речовин. Виявлено відповідність між ореолами розповсюдження полютантів та тектонічними структурами Ріделя. Визначено вплив напрямку падіння тектонічних порушень на характер міграції забруднювачів. Проаналізовано залежність концентрацій контамінантів від відстані до джерела забруднення.