Прогноз горно-геологических условий залегания угольных пластов методами шахтной сейсморазведки - Тиркель, М.Г.; Компанец, А.И.; Базеева, Р.П. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
Представлено результати застосування шахтної сейсмо-розвідки для прогнозу геологічних неоднорідностей вугільних пластів з метою підвищення темпів вуглевидобутку та безпеки гірничих робіт.