Тенденции развития молекулярной структуры органического вещества каменного угля - Балалаев, А.К.; Бурчак, А.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
Обчислені і статистично оцінені емпіричні закономірності зміни молекулярних параметрів ІЧ-Фур'є спектру вугільної речовини під впливом ступеня метаморфізму, розміру часток порошку кам'яного вугілля і наслідків механічного тиску.