Подповерхнстное зондирование массива горных пород методом Марковской гипсотомографии - Исаев, Ю.С.; Черников, А.Г. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
Марковська гіпсотомографія є новим способом оброблення результатів вимірювань рельєфу земної поверхні з метою вивчення і 3D-моделювання внутрішньої будови і властивостей масиву гірських порід. У статті викладено принципи розробленої методики і наводяться приклади її застосування в інженерній геології.