Прогнозирование глубинного строения нефтегазоносных акваторий методом марковской гипсотомографии - Черников, А.Г.; Исаев, Ю.С.; Либина, Н.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
Марковська гіпсотомографія є новим способом аналізу рельєфу морського дна з метою прогнозування глибинної будови і властивостей геологічних відкладів морських акваторій. У статті викладаються принципи розробленої методики і наводяться результати її застосування на прикладі Чорноморо-Азовського регіону.