Результаты послойного псевдоскоростного преобразования сейсмических данных площадного исследования МОГТ в Донбассе - Лысынчук, Д.В.; Коломиец, Е.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
Просторове згладжування швидкостей вздовж шару значно знижує рекурсивне накопичення помилок при сейсмічній інверсії траси і робить результативну модель більш точною та достовірною. Запропонована методика покращує надійність літологічної диференціації середовища.