Типы гиф полипороидных и плевротоидных грибов: терминологическая ревизия - Змитрович, И.В.; Малышева, В.Ф.; Малышева, К.Ф. (Інститут ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України, 2009)
У статтi розглядаються питання морфологiї склерифiкованих гiф у грибiв порядку Polyporales та споріднених таксонiв. Подано iсторико-термiнологичний огляд i ревiзiю гiфальної термiнологiї. Дослiджено особливостi гіфальних систем у родах Bjerkandera, Collybia, Dermoloma, Dichomitus, Flammulina, Gloeophyllum, Grifola, Hydropus, Irpex, Laetiporus, Lentinus, Megacollybia, Meripilus, Ossicaulis, Panus, Phyllotopsis, Pleurotus, Polyporus, Sarcomyxa, Schizophyllum, Xerula.