Закономерности размещения полезных ископаемых юга Донецкой области - Киселев, В.А.; Бородыня, Б.В.; Стрекозов, С.Н.; Козар, Н.А. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2011)
На основі геолого-структурних побудов виділені металогенічні фактори та основні етапи геологічного розвитку півдня Донецької області, що, в кінцевому підсумку, дозволило виявити і обгрунтувати закономірність у розміщенні корисних копалин у межах даної території.