Моделирование распространения акустических волн применительно к пеленгации очагов пожаров в угольных пластах в лабораторных условиях - Борисенко, Д.И. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2012)
У даній роботі описується експеримент по зіставленню загасання акустичних хвиль, викликаних механічними ударами і горінням, в лабораторних умовах.