Особенности сдвижений породного массива в зоне ведения ремонта горных выработок - Касьян, Н.Н.; Сахно, И.Г. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2012)
У роботі позначена актуальність дослідження геомеханічних процесів які активізуються в результаті ведення ремонтних робіт. Проведені шахтні натурні спостереження за деформуванням порід попереду і позаду вибою перекріплення. Це дозволило визначити особливості зсувів порід в умовах породного масиву з різним ступенем тріщинуватості, та дослідиnи вплив кліважу на характер зсувів.