Анализ развития способов охраны и поддержания шахтных стволов и их сопряжений - Колдунов, И.А. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2012)
На основі аналізу розвитку способів охорони та підтримання шахтних стволів зроблено висновок, що нині діючі в нормативних документах засоби потребують коригування вирішенням, в першу чергу, питання стійкості сполучень стволів глибоких горизонтів.