ПроПро особливості початкової стадії окиснення N-гідроксифталіміду перманганатом калію - Опейда, Л.І.; Попов, А.Ф. (Доповіді НАН України, 2016)
Вивчено кінетику окиснення N-гідроксифталіміду перманганатом калію в ацетоні і його сумішах з водою. Показано прискорюючу дію води на кінетику початкової стадії процесу. Методом квантової хiмiї проведено оцiнку реакцiйної здатностi частинок, якi беруть участь у реакцiї вiдриву H-атома вiд зв’язку NO−H, вплив на неї протонування i гiдратування, що дало можливiсть пояснити основнi кiнетичнi закономiрностi, отриманi експериментально.