Захисний ефект монохроматичного червоного свiтла LED вiд оксидативної дiї надвисокочастотного електромагнiтного випромiнювання - Цибулiн, О.С.; Якименко, I.Л.; Сидорик, Є.П. (Доповіді НАН України, 2016)
Наявнiсть виражених оксидативних ефектiв низькоiнтенсивного електромагнiтного випромiнювання надвисокочастотного (НВЧ) дiапазону зумовлює необхiднiсть пошуку нових шляхiв захисту живих органiзмiв вiд шкiдливої дiї цього виду випромiнювання. У роботi показано достовiрний протекторний антиоксидантний ефект монохроматичного червоного свiтла свiтлодiодiв (LED, λ = 630 ÷ 650 нм) щодо ембрiонiв перепела японського, попередньо опромiнених низькоiнтенсивним НВЧ випромiнюванням стандарту GSM 900 МГц.