Дослідження історії книжкової культури України - Ковальчук, Г.І. (Вісник НАН України, 2016)
У статті розкрито основні наукові напрями та завдання Інституту книгознавства Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського. Обґрунтовано ідею обрання та шляхи і форми виконання наукової теми Інституту на 2016—2018 рр. «Історія книжкової культури в Україні», суть якої — через дослідження конкретних книжкових, образотворчих, музичних, картографічних пам’яток та історичних бібліотечних зібрань створити переконливу картину історії вітчизняної книжкової культури.