Геофлюиды и современное проявление активизации Ингульского мегаблока Украинского щита - Старостенко, В.И.; Лукин, А.Е.; Цветкова, Т.А.; Шумлянская, Л.А. (Геофизический журнал, 2014)
Високий ступінь геолого-геофізичної вивченості корових процесів у поєднанні з аналізом 3D P-швидкісної моделі мантії під Українським щитом і його південним оточенням до глибини 2 500 км дали змогу співвіднести прояви виділеного можливого надглибинного флюїдного процесу з вуглеводнево-газоконденсатними проявами в межах Новокостянтинівського рудного поля.