К теории устойчивости движения на конечном интервале - Мартынюк, А.А.; Хорошун, А.С. (Прикладная механика, 2014)
Запропонованo методику дослідження стискаючої стійкості на скінченному інтервалі з певним наперед заданим часом становлення. Методику основано на використанні функції типу Ляпунова і дослідженні її поведінки уздовж траекторій системи, що розглядається.