Ленне землеволодіння у Великому князівстві Литовському: аналіз джерел - Блануца, А. (Український історичний збірник, 2012)
У статті проаналізовано земельні надання Ягеллонів у Великому князівстві Литовському на умовах ленного права. Досліджено, що така форма великокнязівських пожалувань набула поширення у 40–50-х роках XVI ст. й стала наслідком посилення заходів литовської влади щодо забезпечення обороноздатності держави.