Госкапитализм в Крыму в период НЭПа - Задавысвичка, Ю.Н. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
Вперше на матеріалах Криму досліджується використання таких форм діяльності приватного капіталу як оренда, товариства взаємного кредиту, ринкові комітети торговельників товарами під час НЕПу.