Studia z dziejόw stosunkόw Rzeczypospolitej z Państwem Moskiewskim w XVI–XVII wieku). Pod redakcją M. Nagielskiego, K. Bobiatyńskiego i P. Gawrona - Блануца, А. (Український історичний збірник, 2014)
Рецензія на збірник: Studia z dziejόw stosunkόw Rzeczypospolitej z Państwem Moskiewskim w XVI–XVII wieku). Pod redakcją M. Nagielskiego, K. Bobiatyńskiego i P. Gawrona. — Zabrze-Tarnowskie Gόry, 2013. — 413 s.