Один з методів розв'язання задачі стаціонарної гідроелектропружності для режиму прийому звукових хвиль антенними решітками, що утворені системами стержньових перетворювачів - Коржик, О.В.; Найда, С.А.; Денисенко, В.І. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2012)
Отримано розв’язок задачі стаціонарної гідроелектропружності для режиму прийому звукових хвиль антенними решітками на основі п’езокерамічних стержнів з повністю електродованими торцевими гранями з використанням основних положень прикладної теорії електропружності, адекватної гіпотезам Кихргофа–Лява, а також основних рівнянь акустики, які довизначено умовами спряження на робочих активних поверхнях.