Засоби неперервного моніторингу деформацій крупногабаритних об'єктів тривалої експлуатації - Мицик, Б.Г.; Муравський, Л.І.; Дем’янишин, Н.М.; Карплюк, Ю.М. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2010)
Розроблено методику виготовлення елементів «ємність–кераміка–метал», на базі якої створено компактні деформометри дистанційної дії класу точності 0,01 для діапазонів переміщень від 0–0,1 до 0–5,0 мм. Пропоновані деформометри за точністю і температурною стабільністю більш як на порядок переважають кращі світові аналоги.