Діагностування обладнання нафтопомпувальних станцій методом акустичної емісії - Скальський, В.Р.; Станкевич, О.М.; Басараб, Р.М. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2012)
Запропоновано методику технічного діагностування обладнання нафтопомпувальних станцій за амплітудно-частотними характеристиками сигналів акустичної емісії та параметрами їх вейвлет-перетворення. Розроблену методику застосовано під час планового обстеження нафтопомпувальної станції «Чижівка» філії «Магістральні нафтопроводи «Дружба» ВАТ «Укртранснафта».