Гібсит і беміт як нові матеріали - господарі з супрамолекулярною архітектурою для Li⁺-інтеркаляційного струмоутворення - Швець, Р.Я. (Физическая инженерия поверхности, 2014)
Експериментально обгрунтована можливість безпосереднього застосування природних мінералів гібситу (Al(OH)3) і беміту (AlОOH) для ефективного Li⁺-інтеркаляційного струмоутворення. Проаналізовано залежності зміни вільної енергії Гіббса та кінетичних параметрів реакції інтеркалювання від ступеня «гостьового» літієвого навантаження. Показано, що відмінною особливістю літій-інтеркаляційного струмоутворення в досліджених структурах є вплив на нього молекулярно-ситового ефекту, який виступає потужним «інструментом» для покращення енергетичних спроможностей катодів літієвих джерел струму.