Розвиток засобів неруйнівного контролю і технічної діагностики в нафтогазовій галузі - Карпаш, О.М.; Карпаш, М.О.; Рибіцький, І.В.; Тацакович, Н.Л. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2009)
Зроблено огляд найновіших досягнень Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу в галузі розробки засобів та технологій технічної діагностики металоконструкцій довготривалої експлуатації. Особливу увагу присвячено питанням розроблення та технічної реалізації методів контролю корозійних пошкоджень, оцінки зміни механічних характеристик, а також виявлення та оцінки дефектів типу порушення суцільності.