Действующие силы развития национальных экономик - Котляренко, Д.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Обґрунтовано існування й подано визначення сил, що впливають на розвиток національної економіки. Дослідження побудовано на зв'язках між споживанням первинних енергоресурсів і динамікою внутрішнього валового продукту в різних країнах світу. Ключові слова: національна економіка, валовий продукт, енергоресурси.