Плотностная неоднородность земной коры Ингульского мегаблока Украинского щита по данным трехмерного гравитационного моделирования - Старостенко, В.И.; Куприенко, П.Я.; Макаренко, И.В.; Савченко, А.С.; Легостаева, О.В. (Геофизический журнал, 2015)
За даними тривимірного густинного моделювання в масштабі 1:200 000 установлено особливість будови земної кори Корсунь-Новомиргородського плутону і Новоукраїнського масиву, а також деталізовано розподіл густини за глибиною і по латералі в масивах гранітоїдів і габро-анортозитів Інгульського мегаблока. Простежено зміну густини в межах шовних зон і зон розломів, наведено їх порівняльну характеристику