Структура Молдовского железорудного месторождения (Украинский щит) по геолого-геофизическим данным и его возможная эндогенная природа - Ентин, В.А.; Гинтов, О.Б.; Мычак, С.В.; Юшин, А.А. (Геофизический журнал, 2015)
На прикладі Молдовського залізорудного родовища (Середнє Побужжя, Україна) викладено уявлення про ендогенну природу залізистих і залізисто-карбонатних порід, що утворюють численні відносно невеликі за розмірами родовища та рудопрояви в Середньому Побужжі, так званому Побузькому залізорудному районі. Це уявлення є альтернативним найпоширеному погляду на осадово-вулканогенно-метаморфогенне походження залізорудних родовищ Українського щита, породи яких зібрані у стиснені складки із субвертикальними крилами із субгоризонтальними шарнірами.