К обоснованию механизма латеральной экструзии земной коры Горного Крыма - Гончар, В.В. (Геофизический журнал, 2015)
З урахуванням закономірностей розподілу сейсмічності виконано чисельне моделювання деформацій кори в розрізі Південно-Західного Криму, що зазнає тилового інденторного стиснення з боку Східночорноморської западини. В результаті уточнено механізм латеральної екструзії, прогнозується насування орогена на Західночорноморську западину.