Вероятностный анализ сейсмической опасности территории Молдовы и сопредельных районов - Буртиев, Р.З. (Геофизический журнал, 2015)
Запропоновано новий підхід до аналізу сейсмічної небезпеки, де як сейсмічну небезпеку розглянуто ймовірність того, що в точці земної поверхні за час t відбудеться n сейсмічних струсів, m з яких матимуть інтенсивність не менше як I^k балів. Розроблено алгоритм розрахунку сейсмічної небезпеки в термінах бала макросейсмічної шкали і "ЄВРОКОД 8". За допомогою кластерного аналізу в Румунії виділено 13 сейсмічних зон. Марковську модель сейсмічності виділених зон побудовано для визначення розподілу параметрів землетрусів. Побудовано карта сейсмічної небезпеки Болгарії, Румунії та Молдови на основі каталогу ROMPLUS.