Причини конфліктів у Науковому товаристві імені Шевченка у Львові та їх наслідки для організації етнологічних досліджень: історіографія - Конта, Р. (Історіографічні дослідження в Україні, 2016)
У статті досліджується висвітлення в історіографії проблеми конфліктів в Науковому товаристві імені Шевченка у Львові в контексті організації етнологічних досліджень в зазначеній інституції. Автор акцентує увагу на складних відносинах між М. Грушевським та І. Франком, розглядає їх причини та наслідки, а також намагається пояснити різні підходи до оцінки цієї проблеми в історіографії.